Rådyr på kirkegården

Til trods for ekstra indhegning og til trods for nedskydning af rådyr på kirkegården, har vi stadig problemer med besøg af rådyr.

Efter en hård og lang vinter, hvor rådyrene havde svært ved at finde føde, har de spist alt hvad de kunne finde af blomster og buske på kirkegården. Og nu, hvor stedmoderne er plantet, har de virkelig guffet i sig.

Vi bliver næsten dagligt kontaktet af besøgende, som er meget triste over at se den skade, som rådyrene gør. Rådyrene ikke bare spiser de ny-plantede stedmoderblomster og buketter, men de tramper også rundt og hiver blomsterne op. Og inden de forlader kirkegården igen, har de også lige været på ”toilettet”.

Det er vi meget kede af, og derfor har vi lavet en lille undersøgelse af, hvad rådyrene egentlig spiser på kirkegården. Se beskrivelsen her til højre.

Vi kan desværre ikke love, at vores undersøgelse er helt korrekt, men tendensen er som beskrevet.

Menighedsrådet ved Munkebo Kirke arbejder lige nu på at finde en holdbar løsning, fx med ekstra høj indhegning.

Rådyr spiser gerne:

• Stedmoderblomster